Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen :
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Kappertjes

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten70.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels11 g
Eiwitten36.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de ui.
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn.
  • Voeg de bewaarde olijfolie van de tonijn toe naar smaak.
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.