Erwtensoep met Brandt & Levie rookworst
4 porties | met speklapjes
Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Laurierblad
2 stuk(s)
Speklap
2 stuk(s)
Wortel
200 gram
Aardappelen
20 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Ui
300 gram
Knolselderijblokjes
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Brandt & Levie - Rookworst
(Bevat Mosterd)
300 gram
Groene spliterwten
Zelf toevoegen
1000 ml
[Zoutarme] runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Soeppan met deksel
•Aardappelstamper
Instructies
1
- Bereid de bouillon in een grote soeppan met deksel.
- Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
- Voeg de speklappen toe en laat 20 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.
2
- Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
- Bewaar een paar blaadjes bladselderij apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
- Snijd de prei in ringen.
- Snijd de ui in halve maantjes.
3
- Haal na 20 minuten de speklappen uit de pan en snijd in kleine blokjes.
- Voeg de wortel, aardappel, gesneden bladselderij, knolselderij, prei, ui, en rookworst toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, tot de groenten gaar zijn.
- Haal de worst uit de soep en snijd in plakjes.
- Verwijder het laurierblad uit de soep. Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.
4
- Voeg de stukken speklap en plakken rookworst toe aan de soep.
- Verhoog het vuur en roer de soep goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met het apart gehouden bladselderij.