Skip to main content
Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen en cherrytomaten

4.2
(4,1K)

.

Tags:
Family
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

1.32 piece

Scallions

125 g

Red cherry tomatoes

150 g

Pre-cut Romano beans

1 piece

Steak haché

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories603 kcal
Energy (kJ)2523 kJ
Fat14 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate78 g
Sugar21 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de cherrytomaten door de helft.

Tip: Je kookt de aardappelen in bouillon, maar giet deze af. Hierdoor wordt de puree extra smaakvol, maar blijft het zoutgehalte relatief laag.

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de cherrytomaten toe en bak nog 4 minuten, tot de snijbonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit in een koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden zij niet van pittig? Laat dan de rode peper achterwege en breng de puree eventueel verder op smaak met 1/2 tl kerriepoeder per persoon.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui. Serveer met de snijbonen, cherrytomaten en de Duitse biefstuk.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de aardappelen en snijbonen meer vitamine C bevat dan de ADH?

This week's must-try HelloFresh recipes