Skip to main content
Double veggie - Mexicaans gekruide linzenstoof met een salade als extra

Double veggie - Mexicaans gekruide linzenstoof met een salade als extra

met pittige tortillachips, paprika en mais

4.2
(149)

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

70 g

Corn

⅓ can

Lentils

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

50 g

Organic sour cream

25 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Spicy tortilla chips

½ head

Romaine lettuce

½ piece

Avocado

¼ piece

Cucumber

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Calories677 kcal
Energy (kJ)2833 kJ
Fat42 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate49.4 g
Sugar26 g
Dietary Fiber18.5 g
Protein21.1 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Colander
Casserole
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.
  • Voeg 1/2 kuipje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur. Meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa en dip maken
3
  • Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes.
  • Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
  • Scheur de bladen van de romaine sla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de sla, komkommmer, avocado en koriander toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen.
  • Leg de tortillachips erop en schep de zoet-pittige chili-roomsaus erbij
  • Serveer de groene salade apart.

This week's must-try HelloFresh recipes