Skip to main content
Dahl met een frisse raita en naanbrood

Dahl met een frisse raita en naanbrood

met sperziebonen en geroosterd amandelschaafsel als extra

4.4
(145)

Raita is een heerlijk fris bijgerecht uit de Indiase keuken. Vandaag maak je hem zelf met komkommer, tomaat en verse munt voor een extra frisse smaak!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

4 piece

Garlic

½ piece

Apple

1 teaspoon

Fresh ginger

0.45 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Green curry spices

25 g

Red split lentils

125 milliliters

Coconut milk

1 piece

Naan

⅓ piece

Cucumber

½ piece

Tomato

5 g

Fresh mint

(May be present: Selderij)

¼ piece

Lime

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

150 g

Green beans

10 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories579 kcal
Energy (kJ)2423 kJ
Fat40.8 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate33.9 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein12.9 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.

Tip: Het naanbrood wordt afgebakken in de oven, maar je kunt het ook toasten in een broodrooster.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg 100 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de hapjespan. Laat nog 5 minuten meekoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Koken en snijden
4

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Rasp de komkommer met een grove rasp of snijd fijn. Snijd de tomaat in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.

Raita maken
5

Meng in een kom: de volle yoghurt, de komkommer, de tomaat en de verse munt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Pers per persoon 1 partje limoen uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Leg de sperziebonen in aparte kommen en bestrooi met de amandelschaafsel. Serveer met het naanbrood, de frisse raita en de overige partjes limoen.

This week's must-try HelloFresh recipes