Conchiglie met rode pesto en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met paprika, veldsla en basilicum

Vandaag bereid je een pasta pesto met rode pesto, in plaats van groene. Deze pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en voegt veel smaak toe aan dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

30 gram

Veldsla

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3662 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten50.1 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok
•Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de conchiglie.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie in 11 - 13 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en scheur de basilicumblaadjes klein.
Salade bereiden
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer met de witte kaas, de zonnebloempitten en het basilicum.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.