BestellenCadeaubon
Caesar stijl salade als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar stijl salade als extra

Caesar stijl salade als extra

Bijgerecht | Met truffeldressing, walnoten en Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Kies voor de Caesar-stijl salade met truffeldressing en voeg dit knapperige bijgerecht toe aan je maaltijd. Makkelijk te combineren en onweerstaanbaar lekker.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 head

Romaine

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 tl

Mosterd

3 el

[Plantaardige] mayonaise

3 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1884 kJ
Energie (kcal)450 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten7 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels3.6 g
Eiwitten9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

1
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. 
  • Snijd de kropjes romaine sla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. 
  • Snijd de sla grof in hapklare stukken.
  • Hak de walnoten grof. 
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.
  • Rooster de gehakte walnoten in ongeveer 2 - 3 minuten goudbruin. 
3
  • Klop in een saladekom de geraspte knoflook, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise tot een gladde dressing.
  • Meng de truffelolie en 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gesneden sla toe en schep goed door totdat alle blaadjes bedekt zijn met de dressing.
4
  • Verdeel de sla met dressing over de borden of schaaltjes. 
  • Bestrooi met de geroosterde walnoten en resterende parmigiano reggiano.