Brandt & Levie worst met pastinaak-wortelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie worst met pastinaak-wortelstamppot

Brandt & Levie worst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Zoete aardappel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4002 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers32.5 g
Vezels17.2 g
Eiwitten32 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Weeg de pastinaak af.
  • Was de aardappelen, de wortel en de pastinaak grondig (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en wortel in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.

Groenten koken
2
  • Zorg dat de aardappelen, wortel en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook, afgedekt, in 20 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes.
Worst bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomaten toe aan de pan, dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Roer de cheddar en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de worst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden (zie Tip). Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet van de worst en tomaten over de stamppot.