Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes

Brandt & Levie-varkensworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

50 gram

Gesneden ui

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

20 gram

Rucola en veldsla

75 gram

Wittekool en wortel

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3166 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten36.9 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de gesneden ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Voeg de slamix, tomaat en de wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk het overgebleven bakvet van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en mayonaise naar smaak.