BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!

BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!

4 personen | Vlees, vis, groenten en bijgerechten

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de BBQ box. Dit jaar met meer groente! De box bevat 4 soorten vlees en vis, groentespiesjes, bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Van kipsaté met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappels - het menu van de BBQ box wisselt elke week. Zo geniet jij de hele zomer van barbecueplezier én variatie!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Mosterd
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

460 gram

Pofaardappel

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

200 gram

Wittekool en wortel

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

60 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Spies

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Courgette

8 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

4 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

4 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Runderspies met piri-pirikruiden

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13565 kJ
Energie (kcal)3242 kcal
Vetten217.3 g
waarvan verzadigd90.8 g
Koolhydraten151.5 g
waarvan suikers31.6 g
Vezels20.6 g
Eiwitten160.5 g
Zout8.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Oven
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Was de aardappelen en laat de schil zitten. Halveer de aardappelen. Scheur 1 vel aluminium van 30 bij 30 cm per persoon en leg op elk vel 1 halve pofaardappel. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Herhaal met de overige aardappelen. Vouw het folie dicht en pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ (zie Tip). Keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uitkomen! Snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Leg op elke aardappel 1 el kruidenboter die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolven bereiden
2

Leg 1 maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el boter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Herhaal met de andere maiskolf. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten. 

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige boter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom 2 tl mosterd, 1 el mayonaise en 2 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de witte kool en wortel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in andere een kleine kom de overige mayonaise en de smokey tomatenketchup.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst vanbinnen niet meer roze is. Rijg de courgette, paprika en ui om en om aan twee spiesen. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar wanneer de binnenkant niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag vanbinnen nog rood zijn. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette, salade en de sausjes bij het vlees.