Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten
Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

met mangochutney, aardappelpartjes en sla

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Tags:
Family
Allergens:
Egg
•Mustard
•Milk
•Soy
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Beetroot

½ piece

Tomato

½ piece

Onion

250 g

Oven-ready potato wedges

2 slice

Bacon

1 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

½ head

Butter lettuce

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Salt

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5545 kJ
Calories1325 kcal
Fat80.5 g
Saturated Fat26.4 g
Carbohydrate95 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein49.3 g
Salt6.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.

Bieten pekelen
2

Kook de bieten, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Aardappelen bakken
3

Verdeel de ovenaardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 10 minuten in de oven. Leg het ontbijtspek erbij en bak samen nog 10 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Burgers bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers, dek de pan af en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes, de bietenplakjes en de ui.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de burgers met kaas op de broodjes en besmeer met de mangochutney. Beleg met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla. Voeg samen met de tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelparten en de overige mayonaise.