Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Portobello
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ bosje(s)
Bosui
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Tomaat
¼
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
75 ml
Water voor saus
½ el
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Halveer de portobello en snijd in smalle repen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en houd wat van het groene gedeelte apart ter garnering.
Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt 3 - 4 minuten.
Voeg de gember, de knoflook en de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en roerbak 3 - 4 minuten.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Voeg de tomatenpuree, rode peper en tomatenblokjes toe. Bak 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donkerder kleurt. Blus af met de wittewijnazijn en het water. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe. Dek af en laat 6 - 8 minuten inkoken.
Haal het deksel van de pan. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en kook ze in de saus in 3 - 4 minuten gaar. Verdeel de noedels over diepe borden. Garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de bosui en de sesamzaadjes.