Skip to main content
Sprout-Leek Stamppot with White Sausage
Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

with bacon & piccalilli

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Brussels sprouts

200 g

Potatoes

1 piece

White sausage

25 g

Bacon lardons

0.48 teaspoon

Belgian spice mix

½ piece

Leek

25 g

Piccalilli

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2499 kJ
Calories597 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate55 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein2 g
Salt2 g
Trans Fat0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Slotted Spoon
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Houd 2 spruiten per persoon apart. Snijd de overige spruiten door de helft. Snijd de prei in ringen. Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Spek en worst bakken
2

Voeg de laatste 2 - 3 minuten de preiringen toe in de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de apart gehouden spruitjes door de helft, en vervolgens in halve ringen. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

Stamppot maken
3

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan en bak de witte worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 7 minuten de spruitringen toe. Schep af en toe om, zodat ze niet aanbranden. Voeg bij de aardappelen en groenten per persoon: 1 scheutje melk, 1 tl grove mosterd en 1/2 tl kruidenmix. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de spekjes door de stoemp.

Serveren
4

Verdeel de stoemp over de borden. Serveer met de witte worst. Garneer met de knapperige spruitstukjes. Serveer de piccalilly ernaast.

Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

More delicious recipes with similar ingredients

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot
Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

met zelfgemaakte appelmoes
Gevulde tomaten met warmgerookte zalm, dille en roomkaas

Gevulde tomaten met warmgerookte zalm, dille en roomkaas

met ovenfrietjes en gemengde salade
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Varkensgehaktballen in tomatensaus

Varkensgehaktballen in tomatensaus

met bloemkoolpuree, verse rozemarijn en tijm
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

met prei-aardappelpuree en tomatensalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans