HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Courgette Met Hüttenkäse
topBanner
Gevulde courgette met hüttenkäse

Gevulde courgette met hüttenkäse

met volkoren couscous, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en balsamicocrème

Lees meer

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkNotenZwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Courgette

140 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)

200 gram

Hüttenkäse

(BevatMelk)

70 gram

Granaatappelpitten

20 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

8 ml

Crema di balsamico

(BevatZwaveldioxide of sulfieten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2640 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook. Smeer de binnenkant van de courgette in met de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

2

Bereid de bouillon. Weeg de volkoren couscous af. Meng in een saladekom de couscous door de bouillon. Laat, afgedekt, 10 minuten staan zodat de couscous kan wellen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

3

Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.

4

Snipper de ui fijn. Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous. Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de hüttenkäse erover. Leg twee courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.