Gevulde courgette met hüttenkäse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde courgette met hüttenkäse

Gevulde courgette met hüttenkäse

met volkoren couscous, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en balsamicocrème

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Courgette

70 gram

Volkoren couscous

100 gram

Hüttenkäse

¼ stuk(s)

Granaatappel

10 gram

Amandelschaafsel

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2640 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers25 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook. Smeer de binnenkant van de courgette in met de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2

Bereid de bouillon. Weeg de volkoren couscous af. Meng in een saladekom de couscous door de bouillon. Laat, afgedekt, 10 minuten staan zodat de couscous kan wellen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Granaatappel voorbereiden
3

Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.

Serveren
4

Snipper de ui fijn. Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous. Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de hüttenkäse erover. Leg twee courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.

Tip: Heb je tijd over? Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin voor meer smaak.