HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Pesto Met Tonijn
topBanner
Pasta pesto met tonijn

Pasta pesto met tonijn

Geserveerd met sla en cherrytomaten

Lees meer

Vanavond waan je je in Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. Conchiglie betekent 'schelpen' in het Italiaans. De vorm van deze verse pasta is perfect voor een dikke saus als deze – de schelpjes vullen zich met de tonijn-pestosaus.

Labels:Familie
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

60 gram

Mesclun

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

2 naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie, en rooster de pijnboompitten goudbruin of tot ze beginnen te geuren.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun en garneer met de geroosterde pijnboompitten.