HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBloemkoolsoep
topBanner
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Met bleekselderij en gehaktballetjes

Lees meer

De bleekselderij geeft deze bloemkoolsoep een verrassende twist. Het maakt de soep namelijk net wat frisser en lichter. Verder draai je zelf gehaktballetjes die je toevoegt aan de soep. Vind je dit te veel werk? Bak het gehakt gewoon los zonder er eerst balletjes van te draaien. Ook lekker!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :SelderijGlutenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Bloemkool

3 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

200 gram

Rundergehakt

2 stuk(s)

Bruin broodje

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2887 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten41 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van maximaal ½ cm dik.

3

Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe, draai het vuur middelhoog en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

4

Draai ondertussen 4 balletjes per persoon van het rundergehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes afgedekt in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur uit en laat afgedekt staan.

5

Bak ondertussen het rozijnenbroodje 8 minuten in de oven. Snijd of hak de krulpeterselie fijn.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige peterselie en serveer met het volkoren rozijnenbroodje.