Skip to main content
Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

met geroosterde bospeen en aioli

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergens:
Noten
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Bospeen

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(May be present: Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij)

5 g

Geschaafde amandelen

(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

25 g

Aioli

(Contains: Ei, Mosterd May be present: Gluten, Soja, Selderij, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Mollusques, Vis, Lupine, Schaaldieren)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3916 kJ
Calories936 kcal
Fat63 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate61 g
Sugar10 g
Dietary Fiber11 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen bereiden
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worstjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de gebakken aardappeltjes en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes