HelloFresh heeft opdracht gegeven voor een ISO 14040-conforme en collegiaal getoetste levenscyclusanalyse (LCA), die aantoont dat koken met HelloFresh minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan zowel bezorgdiensten van restaurants als koken met ingrediënten uit de supermarkt.
Dit onderzoek is gebaseerd op een analyse van maaltijden uit drie verschillende categorieën (rundvlees, kip, vegetarisch) die door HelloFresh worden bezorgd in vier regionale markten, die in 2020 80% van het totale jaarlijkse volume van HelloFresh vertegenwoordigen:
Ten slotte is het verschil in CO2-uitstoot tussen de maaltijden van HelloFresh en die van de concurrenten berekend als percentage, door te kijken naar het gemiddelde broeikaseffect van de drie bevoorradingssystemen.
De CO2-uitstoot van HelloFresh-maaltijden in de Benelux is gemiddeld 3% lager dan die van restaurantbezorging en 11% lager dan die van supermarkten. Dat betekent dat HelloFresh-maaltijden over het algemeen een lagere impact hebben op het klimaat.
Lees hier meer over het onderzoek:HelloFresh levenscyclusanalyse
.