Stap voor stap minder uitstoot

Dankzij de korte keten van HelloFresh wordt de maaltijdbox met weinig stops én minder voedselverspilling bij jou thuisbezorgd.
Dankzij de korte keten van HelloFresh wordt de maaltijdbox met weinig stops én minder voedselverspilling bij jou thuisbezorgd.
Snel en vers: de korte keten van HelloFresh

Snel en vers: de korte keten van HelloFresh

Door te koken met HelloFresh verminder je gemakkelijk CO₂-uitstoot. In onze korte keten zitten weinig stops tussen de leverancier en jouw keuken. De maaltijdbox wordt dus sneller bezorgd en blijft langer vers, met minder CO₂-uitstoot én minder voedselverspilling* tot gevolg.

Als 's werelds grootste maaltijdboxleverancier spelen we een belangrijke rol in de voedingsindustrie en hebben we de kans om betekenisvolle impact te maken.

"De maaltijdbox wordt sneller bezorgd en blijft langer vers, met minder CO₂-uitstoot én minder voedselverspilling tot gevolg."

Maatregelen in elke stap: van inkoop tot bezorging

Maatregelen in elke stap: van inkoop tot bezorging

We zijn nu officieel aangesloten bij het Science Based Targets-initiatief (SBTi) en hebben ambitieuze doelen gesteld voor de vermindering van CO₂-uitstoot in 2024. Dit zorgt ervoor dat onze initiatieven overeenkomen met de doelen van het klimaatakkoord van Parijs.

In de tussentijd neemt HelloFresh een aantal maatregelen om emissiereductie in elke stap, van inkoop van ingrediënten tot verpakking en bezorging, te verminderen. Waar mogelijk zoeken we naar manieren om CO₂ te vervangen door hernieuwbare vormen van energie. Zo werken we samen met South Pole om te investeren in duurzame projecten over de hele wereld.
Koken met minder uitstoot

Koken met minder uitstoot

HelloFresh heeft een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd om het hele verloop en de gemiddelde impact van vegetarische, kip- en rundvleesmaaltijden van begin tot eind te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat koken met HelloFresh 11%* minder CO₂-uitstoot veroorzaakt dan het bereiden van dezelfde maaltijden met ingrediënten uit de supermarkt.
Het aantal kilometers van jouw ingrediënten

Het aantal kilometers van jouw ingrediënten

Hoewel de productie van ingrediënten de grootste bijdrage levert aan CO₂-uitstoot, draagt onze korte keten in grote mate bij aan de vermindering van CO₂-uitstoot.

Jouw HelloFresh-ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Ze zijn niet alleen korter onderweg, maar maken ook weinig stops voordat ze bij jou aankomen. Dit zorgt voor minder CO₂-uitstoot en, omdat we alleen ingrediënten in de juiste hoeveelheden kopen, voor aanzienlijk minder voedselverspilling**.
Maaltijden die minder uitstoten

Maaltijden die minder uitstoten

Je kunt nu maaltijden met minder uitstoot aan je HelloFresh Box toevoegen. Deze Klimaatbewust-recepten veroorzaken minimaal 50% minder CO₂e-uitstoot dan ons gemiddelde recept in 2021. Om de impact op het milieu te berekenen, bepaalden we in samenwerking met HowGood de CO₂-equivalent (CO₂e) van onze recepten. Dit omvat de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van veranderingen in landgebruik en de productie en verwerking van ingrediënten.

"Elke week kun je kiezen uit recepten die 50% minder CO₂e-uitstoot veroorzaken dan andere maaltijden."

Op wetenschap gebaseerde doelen stellen

HelloFresh zet zich in om CO₂e-uitstoot te verminderen. Als onderdeel van het SBTi leggen we een duidelijk pad vast voor het stellen van ambitieuze doelstellingen voor emissiereductie en de realisatie hiervan in de komende twee jaar.

Wie zit er achter SBTi?

Deze op wetenschap gebaseerde doelen zijn afgestemd op wat volgens de meest recente klimaatwetenschap nodig is om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 °C boven het pre-industriële niveau, met nadruk op inspanningen die de opwarming beperken tot slechts 1,5 °C. Het SBTi is opgezet als een samenwerking tussen het Global Compact van de Verenigde Naties, het Carbon Disclosure Project (CDP), het World Resources Institute en het Wereld Natuur Fonds. Het heeft als doel bedrijven bewuster te maken van hun klimaatbeleid en hen te helpen wetenschappelijk onderbouwde doelen te handhaven.

Het SBTi heeft de toezegging van HelloFresh om tegen eind 2024 wetenschappelijk onderbouwde doelen te stellen officieel aanvaard. In de tussentijd ontwikkelt ons duurzaamheidsteam een doelstelling voor emissiereductie in overeenstemming met de criteria van het SBTi. Daarnaast werken we aan onze eigen doelen om voedselverspilling tegen te gaan.
De energie-efficiëntie verhogen

De energie-efficiëntie verhogen

Het terugdringen van emissies is een proces waarbij veel komt kijken. Een van de directe manieren om uitstoot te verlagen is door ons distributiecentrum energiezuiniger te maken. Dit omvat klein- en grootschalige veranderingen, van het vervangen van apparatuur tot het opstellen van strenge criteria voor energieleveranciers. HelloFresh stapt waar mogelijk over op hernieuwbare vormen van energie, zoals zonne- en windenergie en waterkracht.

Ons distributiecentrum in Bleiswijk wordt al aangedreven door hernieuwbare energie; een combinatie van zonne-energie van de zonnepanelen op het dak en windenergie die we inkopen. Ook werken we in de Benelux toe naar een volledig emissievrije maaltijdbox-bezorging tegen eind 2024. Dat doen we door alle dieselbusjes in ons wagenpark te vervangen door elektrische busjes, die we opladen met door wind opgewekte elektriciteit, zodat ze helemaal emissievrij zijn.

"HelloFresh stapt waar mogelijk over op hernieuwbare vormen van energie, zoals zonne- en windenergie en waterkracht."

Wereldwijde projecten voor hernieuwbare energie ondersteunen

Wereldwijde projecten voor hernieuwbare energie ondersteunen

Niet alle emissies kunnen worden vermeden, zoals wat voortvloeit uit onze interne activiteiten, faciliteiten en kantoren, maar ook transport tussen het distributiecentrum en de hubs. Daarom berekent HelloFresh deze emissies en investeert het, in samenwerking met South Pole, in gelijkwaardige koolstofkredieten voor vier projecten voor hernieuwbare energie over de hele wereld.

Over South Pole

South Pole is een toonaangevende aanbieder van duurzaamheidsoplossingen en ontwikkelaar van klimaatprojecten. Sinds 2006 hebben ze bijna 1.000 projecten ontwikkeld in meer dan 50 landen, waardoor meer dan een gigaton aan CO₂-uitstoot is verminderd. South Pole is medeontwikkelaar van de vier bovengenoemde projecten die HelloFresh ondersteunt.