HelloFresh en duurzaamheid

Met een box vol verse ingrediënten willen van elke maaltijd een moment maken om naar uit te kijken. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema en daar zijn we op verschillende manieren mee bezig.Voedselverspilling

Elke week bestellen wij na de besteldeadline alle ingrediënten voor in jouw box bij onze leveranciers. Zo bestellen we precies genoeg. Daarnaast vind je in jouw box alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden, zodat je bijna niets overhoudt. Zo zorgen we dat er zo min mogelijk voedsel wordt verspild. Houd je toch iets over? Op onze blog geven we leuke én lekkere tips over wat je hiermee kunt doen.Voedselbank

Zijn alle boxen ingepakt en houden we toch ingrediënten over, dan gaan deze (als ze voldoen aan de juiste eisen) naar de Voedselbank. Al onze inpaklocaties werken samen met een plaatselijke Voedselbank, zodat de overige producten in plaats van in de HelloFresh Box in een andere box - met een goede bestemming! - terechtkomen.

Buurtbuik

We werken daarnaast samen met Buurtbuik - een vrijwilligersorganisatie in Amsterdam waar mensen die krap bij kas zitten of wel wat gezelschap kunnen gebruiken met elkaar kunnen genieten van een goede maaltijd.

duurzaamheid

Verpakkingsmateriaal

Om de kwaliteit en versheid van de ingrediënten te behouden, gebruiken we in de box verpakkingsmateriaal. We zijn altijd op zoek naar manieren om de hoeveelheid verpakkingen die wij gebruiken te verminderen, zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit van jouw ingrediënten.


Plastic verpakkingen

Waar mogelijk gebruiken we kraftpapier - het bruine, vetvrije papier dat je eenvoudig bij het oud papier kunt recyclen - of het liefst helemaal geen verpakking. Maar wist je dat verse kruiden en sommige groenten zoals komkommer wel een week langer goed blijven als ze verpakt zijn in plastic? Om voedselverspilling tegen te gaan kiezen we in die gevallen voor plastic verpakkingen.

Karton

De box is gemaakt van gerecycled karton. In 2018 hebben we hier voor de box 20% minder van gebruikt dan het jaar ervoor, door voor dunner karton te kiezen. Ook zijn de receptkaarten vervangen door dunner en duurzamer papier.

Recyclen

Je kunt de box zelf bij het oud papier zetten of hem meegeven aan de chauffeur. Wij zorgen dan dat de box gerecycled wordt. Het plastic verpakkingsmateriaal kun je recyclen bij het plastic afval. Hoe dit in jouw buurt is geregeld, kun je bij jouw gemeente navragen.