Zwartebonentostada's met avocadosalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwartebonentostada's met avocadosalsa

Zwartebonentostada's met avocadosalsa

met kaas, mais en koolsla

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Gesneden rodekool

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3438 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers13 g
Vezels19.7 g
Eiwitten26.2 g
Zout3 g

Benodigdheden

Sieve
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Grote kom

Instructies

Bonen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg daarna de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en beleg met de zwarte bonen. Verdeel de geraspte kaas over de zwarte bonen. Bak de tortilla's 5 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Salsa maken
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
  • Voeg de avocado, de verse koriander, de knoflook, het groene gedeelte van de bosui, de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een romige salsa (zie Tip).

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Serveren
4
  • Meng in een grote kom de gesneden rodekool, tomatenblokjes, de mais, de mayonaise en 1 el van de zelfgemaakte salsa per persoon. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tostada's met een deel van de koolsla.
  • Verdeel de tostada's over de borden. Garneer met de overige romige salsa.
  • Serveer met de overige koolsla.