HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZwarte Tagliatelle Met Grote Garnalen
topBanner
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met Brandt & Levie varkensworst in pittige tomatensaus

Wereldkeuken
Lees meer

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Labels:Extra groente
Allergenen :TarweWeekdierenEierenGlutenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Citroen

250 gram

Zwarte tagliatelle

(BevatTarwe, Weekdieren, Eieren, Gluten)

130 gram

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3910 kJ
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8.53 g
Eiwitten42 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Snijd de krulpeterselie fijn.

4

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, de garnalen en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen. Garneer met de overige krulpeterselie.