Zuurkool-aardappelschotel met zoete ananas en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuurkool-aardappelschotel met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool-aardappelschotel met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord belandt. Zuurkool heeft namelijk wat tijd nodig. Zuurkool bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit keer heeft de zuurkool een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

⅓ stuk(s)

Ananas

15 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

250 gram

Zuurkool

40 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Snijd de ananas in blokjes
3

Schil ondertussen de ananas (zie tip). Snijd de ananas in blokjes van ½ cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet. Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.

Laat de zuurkool uitlekken
4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

5

Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten
6

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden
7

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.