Zomerse parelcouscous met gerookte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse parelcouscous met gerookte kip

Zomerse parelcouscous met gerookte kip

met zongedroogde tomaten en courgette

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

80 gram

Gerookte kipfilet

5 gram

Rode basilicum

20 gram

Rucola

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

100 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3004 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.9 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous bereiden
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.

Courgette bakken
2

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik.Snijd de rode ui in fijne reepjes.Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 8 - 10 minuten of tot de courgette gaar is.

Kip snijden
3

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.Snijd het rode basilicum grof.Meng in een grote saladekom 1 el witte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout.

Serveren
4

Meng de rucola, parelcouscous, courgette, kipfilet en de helft van het basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing.Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.