Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette-spaghetti en gemarineerde kikkererwten

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 blik(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Gele wortel

50 gram

Courgetti

1 stuk(s)

Ei

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)141 kcal
Energie (kJ)588 kJ
Vetten9 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers4 g
Vezels21.5 g
Eiwitten3 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan

Instructies

Bakken in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd met schil en al in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de kikkererwten, zoete aardappelparten, rode ui en BBQ rub met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat je door deze maaltijd al bijna net zoveel vezels binnenkrijgt als het dagelijkse gemiddelde van 60%?

Mengen
2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de courgette-spaghetti en wortellinten in een kom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe door en laat staan tot serveren.

Snijden
3

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Ei koken en pellen
4

Breng ruim water aan de kook in een pan en kook het ei 6 - 10 minuten. Wil je een zachtgekookt ei? Houd dan de korte kooktijd aan. Koel vervolgens met koud water en pel het ei.

5

Verdeel de gemengde sla over één diepe kom per persoon en schep de groente in balsamicoazijn en de zoete aardappel met ui en kikkererwten er naast elkaar bij. Schenk de overgebleven dressing van de aardappelen over de gemengde sla.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Maar, niet alleen dat! Ze zijn ook rijk aan B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium en kalium. Én ze bevatten 4-5x meer vitamine E in dan alle andere peulvruchten. Vitamine E hebben we nodig voor een sterke weerstand.

Bowl afmaken
6

Maak de bowl af met de avocadoplakken, leg het eitje bovenop en snijd het eitje voorzichtig open zodat de dooier eruit loopt. Garneer met munt en maak eventueel af met extra vierge olijfolie naar smaak.