topBanner
Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Met abrikozen, paprika en pittige harissa

Lees meer

Abrikozen, couscous en harissa zijn ingrediënten die je volop vindt in de Midden-Oosterse keuken. De klassieke combinatie van deze ingrediënten is met kip of lamsvlees, maar de zoete smaken in dit gerecht passen ook goed bij varkensvlees. Houd het vlees lekker sappig door het niet te lang te bakken, anders kunnen de reepjes taai worden. Wist je trouwens dat je harissa ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je op onze blog.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Courgette

50 gram

Gedroogde abrikozen

200 gram

Varkensfilet

2 tl

Harissa

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

200 gram

Passata

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3105 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de rode ui in smalle partjes en de rode paprika in blokjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken en de gedroogde abrikozen in kwarten. Snijd de varkensfilet in repen van 1 cm.

2

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de reepjes varkensfilet, peper en zout toe en bak in 2 minuten rondom bruin, maar nog niet helemaal gaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Voeg de rode ui, 1 tl harissa per persoon en ¼ zakje kaneel per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit 1 minuut. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder harissa toe of laat het helemaal weg.

4

Voeg de courgette, paprika, abrikozen, tomatenpassata, witte balsamicoazijn en 1 el water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, breng aan de kook en stoof, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Verwarm de laatste minuut de reepjes varkensfilet mee en roer de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg ondertussen de parelcouscous en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet daarna af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de stoof erop.