Zoete pecanbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zoete pecanbroodjes

+/- 10 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Zoet brooddeeg

150 gram

Pecanstukjes

100 gram

Rietsuiker

1 el

Honing

Zelf toevoegen

60 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7208 kJ
Energie (kcal)1723 kcal
Vetten97.3 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten179.4 g
waarvan suikers80.8 g
Vezels6.8 g
Eiwitten25.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Steelpan
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch).
  • Hak 3/4 de pecanstukjes zeer fijn tot kruimels. (zie Tip)
  • Verhit al roerend de rietsuiker met de honing en boter in een steelpan op laag vuur.
  • Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.

Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kan je dit perfect daarin doen.

2
  • Rol het zoete brooddeeg open.
  • Verdeel de pecanvulling (zie Tip) over het deeg maar laat aan de bovenkant ongeveer 1 cm leeg, zodat je het deeg straks kan 'dichtplakken'.
  • Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje water en rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht.
  • Snijd de deegrol in 10 plakken.

Tip: Houd je van kaneel? Dan je een snufje over de pecanvulling verdelen.

3
  • Leg de rolletjes deeg op de bakplaat met bakpapier. (zie Tip)
  • Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven.
  • Draai ze halverwege om. Zo kan de suikervulling op beide kanten een lekker laagje achterlaten.

Tip: Worden de rolletjes wat plat door het snijden, vorm ze dan met de hand weer tot een mooi rondje.

4
  • Laat ze minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster (zie Tip).

Tip: Ben jij een echte zoetekauw? Meng dan 100 g poedersuiker met 1/2 el water tot een glazuur en bestrijk de afgekoelde broodjes hiermee.