Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅕ roll(s)
Zoet brooddeeg
30 gram
Pecanstukjes
20 gram
Rietsuiker
(Kan bevatten Gluten)
⅕ el
Honing
10 gram
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch). Hak 3/4 de pecanstukjes zeer fijn tot kruimels. Verhit al roerend de rietsuiker met de honing en boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.
Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kan je dit perfect daarin doen.
Rol het zoete brooddeeg open. Verdeel de pecanvulling over het deeg maar laat aan de bovenkant ongeveer 1 cm leeg, zodat je het deeg straks kan 'dichtplakken'. Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje water en rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in 10 plakken.
Tip: Houd je van kaneel? Dan je een snufje over de pecanvulling verdelen.
Leg de rolletjes deeg op de bakplaat met bakpapier. Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven. Draai ze halverwege om. Zo kan de suikervulling op beide kanten een lekker laagje achterlaten.
Tip: Worden de rolletjes wat plat door het snijden, vorm ze dan met de hand weer tot een mooi rondje.
Laat ze minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster.
Tip: Ben jij een echte zoetekauw? Meng dan 100 g poedersuiker met 1/2 el water tot een glazuur en bestrijk de afgekoelde broodjes hiermee.