Zoete hutspot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

Met gekleurde wortel en gebakken rode ui

.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

75 gram

Gele wortel

100 gram

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekblokjes

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3943 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd25.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grote pan
Dunschiller
Aardappelstamper
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Weeg de gele en de oranje wortel af en schil de wortel met een dunschiller. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

Koken en stampen
2

Kook de aardappelen met de wortel 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Leg in de laatste 5 minuten de varkensrookworst erbij. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortelen tot een grove stamppot. Bewaar de rookworst apart.

Ui karameliseren
3

Verhit ondertussen een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

Bakken en aanmaken
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder boter of olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten krokant. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de spekblokjes met bakvet, de overige roomboter en een klein scheutje melk toe aan de hutspot om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van rucola, schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gekarameliseerde ui over de hutspot.