Zoete hutspot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

Met gekleurde peen en gebakken rode ui

In de donkere maanden- tijd voor stamppot! In dit hutspotrecept kook je de uien niet mee met de wortelen, maar bak je ze zacht in boter voor een lekker zoete smaak. De rucola geeft deze hutspot een bijzondere, nootachtige twist. Je serveert de hutspot klassiek met een ambachtelijke worst die op traditionele wijze gerookt is op beukenhoutsnippers.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Gele wortel

100 gram

Peen

1 stuk(s)

Varkensrookworst

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Magere spekblokjes

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4058 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels14 g
Eiwitten26 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Grote pan
Hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de peen. Schil de aardappelen (agria) of was ze grondig en snijd in grove stukken. Weeg de wortelen af en schil met een dunschiller de buitenste laag van de gele en de oranje peen. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

Koken
2

Kook de aardappelen met de peen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Leg de laatste 5 minuten de rookworst erbij. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en stamp met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Bewaar de rookworst apart.

Ui karamelliseren
3

Verhit ondertussen een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg vervolgens per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

Rucola aanmaken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 – 6 minuten krokant. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de spekblokjes met bakvet, de overige roomboter en een klein scheutje melk toe aan de hutspot om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van rucola, schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gekaramelliseerde ui over de hutspot.