.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Broccoli
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
70 gram
Witte langgraanrijst
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
100 gram
Biefstukreepjes
2 el
Honing
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de sojasaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte sojasaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.
Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de sojasaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met de limoenpartjes.