Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

met kruidenrijst en limoen

.

Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

70 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Biefstukreepjes

2 el

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

.
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

.
2

Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de sojasaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

.
3

Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

.
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

.
5

Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte sojasaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.

.
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de sojasaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met de limoenpartjes.