Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes

.

Allergenen :
Noten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Half kruimige aardappelen

200 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Rode ui

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers24 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Snijd de tomaat in kwarten. Meng in een ovenschaal de tomaat met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 10 – 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de pecanstukjes grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rode ui bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de tomaat, rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.