Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.32 stuk(s)
Bosui
110 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Gesneden rodekool
2 stuk(s)
Bao-broodje
1.25 cm
Verse gember
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1.5 el
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het groen van de bosui af en bewaar dit voor later. Snijd het wit van de bosui in stukken van 3 cm lang en halveer in de lengte. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak deze 6 - 8 minuten mee.
Weeg de wortel en komkommer af en rasp beide met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon 1 el wittewijnazijn met per persoon 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.
Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.
Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Voeg de kip met bosui toe aan de vissaus en meng goed door.
Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en garneer met de gembermayonaise en bosui ringetjes. Serveer de rest van de salade erbij.