Zoet-zoute kippendij in een bao bun
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoet-zoute kippendij in een bao bun

Zoet-zoute kippendij in een bao bun

met een frisse salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

110 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Gesneden rodekool

2 stuk(s)

Bao-broodje

1.25 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3222 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers29 g
Vezels7.7 g
Eiwitten30 g
Zout6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Steelpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het groen van de bosui af en bewaar dit voor later. Snijd het wit van de bosui in stukken van 3 cm lang en halveer in de lengte. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak deze 6 - 8 minuten mee.

Salade maken
2

Weeg de wortel en komkommer af en rasp beide met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon 1 el wittewijnazijn met per persoon 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.

Saus maken
3

Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

Gembermayonaise maken
4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Kip afmaken
5

Voeg de kip met bosui toe aan de vissaus en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en garneer met de gembermayonaise en bosui ringetjes. Serveer de rest van de salade erbij.