Zelfgemaakte worstenbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

met krieltjes en frisse salade van snijbonen en appel

Laat je zelfgemaakte worstenbroodjes glimmen - bestrijk de bovenkant van het deeg met geklutst ei of melk voor ze in de oven gaan.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Veldsla

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)858 kcal
Energie (kJ)3589 kJ
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten31 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Worstenbroodjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Knijp het gehakt van de worst uit het velletje en verdeel over de hele lengte, in het midden, op een bladerdeegstrook. Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer op 1 rand een beetje water met je vinger.

Worstenbroodjes bakken
2

Rol het bladerdeeg vanuit de niet ingesmeerde kant om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Snijbonen bereiden
3

Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snipper de ui en halveer de krieltjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de snijbonen en de helft van de ui 2 minuten. Blus af met de bouillon, voeg de krieltjes toe en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het worstenbroodje met de salade zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.

Smaakmakers bereiden
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vinaigrette maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, de overige ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng vlak voor serveren in een saladekom de snijbonen, de krieltjes, de veldsla en de appel met de vinaigrette.

Serveren
6

Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en garneer met de pompoenpitten.