
Zelfgemaakte tzatziki
2 porties | met za'atar pitachips
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Maak deze week een heerlijk frisse komkommer-yoghurtdip met knapperige gekruide pitachips!
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Komkommer
5 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
1 zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
300 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Rasp
•Vergiet
•Bakplaat met bakpapier
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers 1/2 citroen uit boven een kom.
- Snijd de bieslook fijn.
- Rasp 1/2 komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een vergiet.
2
- Snijd de pitabroodjes open en helemaal door zodat de boven- en onderkant los van elkaar komen. Snijd vervolgens in acht punten.
- Verdeel de pita's over een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de za'atar, peper en zout.
- Bak de pita's in 15 minuten goudbruin.
3
- Druk met de bolle kant van een lepel het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte komkommer.
- Voeg de Griekse yoghurt, de geraspte komkommer en bieslook toe aan de kom met het citroensap.
- Meng de tzatziki en breng op smaak met peper en zout.
4
- Besprenkel de tzatziki met 1 tl extra vierge olijfolie en serveer met de pitachips.