topBanner
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus

Lees meer

Filodeeg is nieuw in je box! Met dit superdunne deeg zet je in een handomdraai zelfgemaakte loempia's op tafel met een verse vulling van kip en groenten.

Labels:Inspiratie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Filodeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk)

4 stuk(s)

Kippendijfilet

200 gram

Oosterse groentemix

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

2 el

Zonnebloemolie

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2482 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Schuimspaan
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de kip toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur, of tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout. Roer goed door tot de suiker oplost. Voeg de komkommer toe aan de saladekom en schep om. Laat de smaken intrekken tot serveren.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 minuut. Voeg vervolgens de oosterse groentemix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de sojasaus, ketjap en 1 el bouillon per persoon toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten. Voeg een extra scheutje bouillon toe wanneer het te snel droogkookt.

4

Trek ondertussen de kippendij uit elkaar met twee vorken tot je fijne stukjes kip overhoudt. Meng de geplukte kip vervolgens in een kom met de groenten uit de koekenpan. Leg een vel filodeeg op een snijplank. Smeer het vel in met wat zonnebloemolie en leg er een tweede vel op. Snijd de vellen filodeeg in 4 gelijke vierkante stukken en draai ze een kwartslag, zodat je 4 ruiten hebt.

5

Leg in het midden van elke ruit filodeeg een strookje van de vulling met kippendij. Vouw de buitenste twee puntjes naar binnen. Vouw vervolgens de onderste punt over het strookje vulling en rol de loempia verder op. Herhaal dit tot je 4 loempia's per persoon hebt. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier, besmeer ze met wat zonnebloemolie en bak in 12 - 15 minuten goudbruin in de oven.

6

Verdeel de loempia's over de borden. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de komkommersalade ernaast.