Zelfgemaakte boomstammetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelparten

.

Allergenen :
Eieren
•Gluten
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Boerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Bospeen

50 gram

Peultjes

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels16 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Grote kom
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Kleine kom
•Bord
•Pan met deksel

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

.
2

Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de helft van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

.
3

Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol hem dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

.
4

Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel voor de peen. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

.
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.