Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

met paprika-aardappelen en aioli

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

5 gram

Zonnebloempitten

25 gram

Aioli

15 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Bruine basterdsuiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)978 kcal
Energie (kJ)4092 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17 g
Vezels16.3 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kleine kom
Kom
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1-2 cm. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en schep om met de knoflook, 1 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte is in de oven voor het broodje.

Rode ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2-3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.

Broodje bakken
3

Bak het broodje 6 - 8 minuten mee met de aardappelen.

Tomatensalade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per peroon 1 tl balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed.

Wortelpompoenburger bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortelpompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg wanneer je de burger omkeert ook de zonnebloempitten toe aan de pan.

Serveren
6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli, leg de wortelpompoenburger erop en leg daarop de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli en tomatensalade ernaast.