Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen én smaak met onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Half kruimige aardappelen
⅓ zakje(s)
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Sperziebonen
1.5 stuk(s)
Pruimtomaat
1 stuk(s)
Wortel-pompoenburger
(Bevat Eieren, Gluten)
1 stuk(s)
Kaiserbroodje met maanzaad
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)
30 gram
Smokey tomatenketchup
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
13 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.
Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de helft van pruimtomaat in blokjes en de andere helft in plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak ze 2 - 3 minuten afgedekt mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte belegen kaas over de wortel-pompoenburger en laat, afgedekt met deksel, smelten.
Meng de tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.
Snijd het broodje open, smeer in met de helft van het sausje, leg de wortel-pompoenburger en plakken tomaat erop. Verdeel de sperziebonen met tomatenblokjes en de aardappelblokjes ernaast. Garneer met de overige saus.