Wortel-pompoenburger met sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-pompoenburger met sperziebonen

Wortel-pompoenburger met sperziebonen

met een sausje van ketchup en mayonaise

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen én smaak met onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Allergenen :
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Half kruimige aardappelen

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

(Bevat Eieren, Gluten)

1 stuk(s)

Kaiserbroodje met maanzaad

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

30 gram

Smokey tomatenketchup

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

13 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3889 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers16 g
Vezels18 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappels bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.

Voorbereiden
2

Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de helft van pruimtomaat in blokjes en de andere helft in plakken.

Tomatensausje maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak ze 2 - 3 minuten afgedekt mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten.

Boontjes koken
4

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte belegen kaas over de wortel-pompoenburger en laat, afgedekt met deksel, smelten.

Sausje maken
5

Meng de tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.

Serveren
6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van het sausje, leg de wortel-pompoenburger en plakken tomaat erop. Verdeel de sperziebonen met tomatenblokjes en de aardappelblokjes ernaast. Garneer met de overige saus.