Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Met paprika, rijst en Thais basilicum

Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!

Allergenen :
Gluten
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2.5 gram

Thais basilicum

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels4 g
Eiwitten34 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

•Snijplank
•Fruitmesje
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Bord

Instructies

Koken en snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.

Groenten bereiden
2

• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Mengen en koken
3

• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.

Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.