Witloofbootjes met noordzeegarnalen en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witloofbootjes met noordzeegarnalen en appel

Witloofbootjes met noordzeegarnalen en appel

met ovenfrietjes en een salade

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witlof

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Noordzeegarnalen

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3359 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18 g
Vezels4.1 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frietjes van ½ tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Snijden
2

Snijd de tomaat in parten en bewaar apart. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige helft in partjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.

Witloof snijden
3

Pluk per persoon 4 bladeren van het witloof en bewaar apart. Verwijder de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witloof fijn. Verdeel de witloofbladeren over de borden en wrijf ze in met een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren.

Witloofbootjes maken
4

Meng in een kom de appel, het fijngesneden witloof, de helft van de mayonaise, de noordzeegarnalen, 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Vul de witloofbootjes met het mengsel en bewaar in de koelkast tot serveren.

Salade maken
5

Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie,1/2 tl mosterd, het overige citroensap en de sjalot. Voeg de tomaat en mesclun toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles met de vinaigrette.

Tip: Houd je niet van mosterd? Dan kan deze ook (deels) vervangen worden door mayonaise.

Serveren
6

Verdeel de ovenfrietjes over de borden. Serveer met de salade en de witloofbootjes. Serveer de overige mayonaise bij de frietjes en garneer de witloofbootjes met de partjes citroen.