HelloFresh
topBanner
Wijtingfilet met tomatentapenade en ratatouille

Wijtingfilet met tomatentapenade en ratatouille

Met een warme ciabatta

Lees meer

Wijting is een roofvis en behoort tot de familie van de kabeljauw-achtigen. Hij voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen, inktvis en kleine visjes als sprot, sardine en jonge haring. De wijting heeft teer visvlees, ideaal dus voor een bereiding met weinig hande-lingen zoals in dit gerecht.

Labels:Pittig
Allergenen :VisGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Aubergine

2 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Wijtingfilet met huid

(BevatVis)

80 g

Tomatentapenade

(BevatVis)

2 stuks

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten49 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat en aubergine klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe. Voeg de bouillon toe, laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bestrooi ondertussen de wijtingfilet op de kant zonder vel met peper en zout en leg de wijtingfilet met velkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het vel van de wijting in met de overige tomaten-tapenade. Bak de wijtingfilet en ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

5

Verdeel de ratatouille over de borden en serveer deze met de wijtingfilet. Scheur de ciabatta in stukken en doop in de ratatouille.