HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 471 beoordelingen
Lees meer

Wijting is een roofvis en behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. De wijting wint de laatste tijd enorm aan populariteit en staat steeds vaker op het menu in de betere restaurants. Jouw wijting werd gevangen in Noord-Schotland en combineert heel lekker met de Hollandse prei.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Peen

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuks

Wijtingfilet met huid

(BevatVis)

⅓ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2066.896 kJ
Energie (kcal)494 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten63 g
Vezels15 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de peen en bataat.

Snijd de peen in plakken.
Snijd de peen in plakken.
2

Snijd de peen in dunne plakken. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peen 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 8 minuten de bataat toe. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei en oregano toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes smoren.

Stamp de bataat en peen tot een puree.
Stamp de bataat en peen tot een puree.
4

Stamp de peen en bataat tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de prei en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe om het smeuïger te maken. Dek de pan af om de puree warm te houden.

Bak de wijtingfilet.
Bak de wijtingfilet.
5

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de wijting 3 minuten op de huidkant. Breng op smaak met peper en zout en bak de andere kant nog 1 – 2 minuten.

Serveer de maaltijd met partjes citroen, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd met partjes citroen, eet smakelijk!
6

Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventueel het vel van de wijting. Verdeel de puree over de borden en leg er de wijting op. Serveer met een partje citroen, die aan tafel over de vis kan uitgeknepen worden.