Skip to main content
Wijtingfilet
Wijtingfilet

Wijtingfilet

met sajoer boontjes, kruidige rijst en kokosmelk

4.1
(850)

Sajoer is een pittig gerecht uit de Indonesische keuken, waarbij een groente de hoofdrol speelt. In dit geval is dat de sperzieboon, die op smaak wordt gebracht met ui, specerijen en bouillon. Dit vormt de perfecte tegenhanger van de milde wijting.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

85 g

Surinaamse rijst

⅓ can

Tomatenpuree

200 g

Gebroken sperziebonen

(May be present: Selderij)

60 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1.5 tablespoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories801 kcal
Energy (kJ)3351 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate89 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Fruiten
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan met deksel en fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper 2 minuten op laag vuur.

Rijst bereiden
3

Voeg de rijst, tomatenpuree en ½ el ketjap manis per persoon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 225 ml bouillon per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 15 -20 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Sajoer boontjes maken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember, de overige ui, de overige knoflook en de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de witte wijnazijn, sperziebonen, de overige bouillon, de overige ketjap manis en de kokosmelk toe en laat 14 - 16 minuten afgedekt stoven op laag vuur. Haal halverwege de deksel van de pan en laat de saus iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Wijtingfilet bakken
5

Dep het vel van de vis droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilet 2-3 minuten per kant op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de sperziebonen over de borden en serveer de wijtingfilet er op.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes