Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

2 porties | met mascarpone en pindakaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen :
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Briochebroodje

60 gram

Mascarpone

2 stuk(s)

Ei

30 gram

Chocoladevlokken

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

250 ml

Biologische halfvolle melk

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3878 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers77 g
Vezels9.1 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, het ei en een snufje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.