home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Nordic recepten
Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Met krieltjes, frisse citroen en verse dille

20 minuten
Lees meer

In de dressing voor deze maaltijdsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.

Labels:Calorie-focusLactosevrijQuick & easyGlutenvrij
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Drieling aardappelen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Mini-romaine sla

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

2 stuks

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Cutting Board
Schilmesje
Saladekom
Vork
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de aardappelen in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
2

• Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romaine in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing en forel bereiden
Dressing en forel bereiden
3

• Pers ondertussen de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de mini-romaine, aardappelen, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.