Spaghetti met kipworst en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met kipworst en rode pesto

Spaghetti met kipworst en rode pesto

in romige tomatensaus met paprika en tomaat

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Wist je dat dit recept maar liefst 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat?

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Passata

25 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels11.6 g
Eiwitten35.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Pan
•Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan voor de spaghetti.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Zet de hapjespan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg daarna de Siciliaanse kruidenmix, knoflook, ui en tomaat toe. Roerbak 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Kook ondertussen de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar minimaal 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm.
Serveren
4
  • Voeg de kookroom, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door.
  • Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. 
  • Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is. 
  • Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.