Vol-au-vent-plaattaart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vol-au-vent-plaattaart

Vol-au-vent-plaattaart

met prei, champignons en geraspte kaas

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Caloriebewust
•Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

50 gram

Kipfilethaasjes

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2618 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels8.6 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Kip pocheren
2

Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kip en de bouillon tot gebruik.

Saus maken
3

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met de wittewijnazijn, voeg de bouillon toe en roer goed door. Laat de saus 7 - 8 minuten inkoken.

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peterselie snijden
5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de kip en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Garneer de plaattaart met de overige peterselie. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.