HelloFresh
Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
arrow right iconarrow right icon
Visstoof met kokosmelk en limoen
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

Lees meer

Deze makkelijk te maken visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:SelderijMosterdVis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 blik

Gepelde tomaten

170 g

Pandanrijst

2 stuks

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

5 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Saus maken
Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de gepelde tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet in de laatste 6 - 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
Smaakmakers snijden
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

Serveren
Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes.