Vispastei met venkel en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispastei met venkel en tomaat

Vispastei met venkel en tomaat

met courgettesalade

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

50 gram

Biologische crème fraîche

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

40 gram

Garnalen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme visbouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1176 kcal
Energie (kJ)4918 kJ
Vetten74 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers31 g
Vezels6.5 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.

Schotel bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

Courgettesalade maken
3

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten.Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

Bakken
5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de vispastei met de courgette salade en de tomaten met panko.